Over ons

OVER

De organisatie

Stichting Krachtwerk Nijmegen wordt gerund door oprichtster Marieke Burghouts, vrijwilligers, ervaringsdeskundige, trainers, begeleiders en stagiaires.

Tevens is zij ook projectleider van training Krachtwerk. Samen met haar team van ervaringsdeskundige, vrijwilligers, samenwerkingspartners, trainers en begeleiders geeft zij invulling aan haar missie en visie van stichting Krachtwerk Nijmegen.

OPRICHTING

Stichting Krachtwerk Nijmegen

Stichting Krachtwerk Nijmegen is in 2019 opgericht door Marieke Burghouts. Wij bieden ondersteuning aan alleenstaande vrouwen met kinderen en bieden ondersteuning aan alleenstaande vrouwen zonder kinderen. Het doel van de stichting is om vrouwen te ondersteunen die de verbinding met zichzelf en de maatschappij voor een deel zijn kwijtgeraakt. Daarbij gaat het om het versterken van het welzijn van de vrouwen. Dit doen wij doormiddel van het organiseren van fysieke weerbaarheidstrainingen en doormiddel van bijeenkomsten. Deze trainingen en bijeenkomsten worden aangeboden als Training Krachtwerk. Training Krachtwerk is opgebouwd uit drie pijlers.

Tijdens de weerbaarheidstraining leren de vrouwen weer verbondenheid te krijgen met hun lichaam.  In plaats van de focus te leggen op externe factoren waar je geen grip op hebt, leren de vrouwen de focus te houden op de verbinding met zichzelf. Hierdoor ervaren de vrouwen minder stress en meer ontspanning.  De vrouwen krijgen meer grip op de emoties en de situatie waarin ze zich bevinden. De vrouwen leren vanuit rust en kracht bewustere keuzes te maken.

In 2014 werd Marieke Burghouts alleenstaand ouder van twee kinderen in de leeftijd van 4 en 8 jaar oud. Ze werd geconfronteerd met de verschillende moeilijkheden die alleenstaande ouders tegen komen. Haar eerste jaren als alleenstaande moeder waren lastige jaren. In die periode is Marieke gaan nadenken hoe ze andere alleenstaande moeders op een positieve, krachtige en opbouwende manier zou kunnen ondersteunen. Door het oprichten van stichting Krachtwerk Nijmegen in 2019 heeft Marieke een plek gecreëerd waar vrouwen kunnen samenkomen, elkaar kunnen ondersteunen en helpen. Maar waar bovenal wordt gewerkt aan het hervinden van je eigen kracht! Uit ervaring weet Marieke dat het hard werken is om je kracht te vinden en te houden. Training Krachtwerk helpt jou hiermee vooruit naar de toekomst te kijken.

ONTMOET

Het bestuur

logan-weaver-lgnwvr-u76Gd0hP5w4-unsplash

De heer Drs. J.R. Burgers

Bestuurslid en penningmeester
logan-weaver-lgnwvr-u76Gd0hP5w4-unsplash

Mevrouw M. Burghouts

Bestuurslid en oprichtster stichting Krachtwerk Nijmegen
ONTMOET

Het team

Stichting Krachtwerk Nijmegen is een projectorganisatie. Wij werken met professionals, ervaringsdeskundige, samenwerkingspartners en vrijwilligers samen. De vrouwen met wie wij samenwerken tijdens training Krachtwerk hebben de ervaring als alleenstaande vrouw in de samenleving te staan. Ze hebben vanuit hun werk ervaring met alleenstaande vrouwen of hebben vanuit hun eigen opvoeding de ervaring als kind op te groeien bij een alleenstaande moeder.

WIJ ZOEKEN JOU

Kom bij ons werken

Als organisatie vinden wij het een aanwinst als je ons als vrijwilliger of stagiaire kan ondersteunen. Om een goede vrijwilliger of stagiaire te zijn is het van belang om stevig in jouw schoenen te staan. Dat je ervaring hebt als alleenstaande vrouw. Dat je vanuit jouw eigen opvoeding ervaring hebt om op te groeien bij een één oudergezin of dat je in dit werkgebied hebt gewerkt. Dat je met allerlei vrouwen uit verschillende culturen kunt samenwerken en dat jij je goed kunt verplaatsen in de leefwereld van een alleenstaande vrouw.

Contact gegevens

Telefoon

Bel ons gerust

Mailen

Stuur ons een mailtje

Trainingslocatie

Hier geven wij onze trainingen

Trainingscentrum Michi
Staddijk 41 Nijmegen

Overige informatie

KvK nummer: 75990849
Rekeningnummer: NL83RABO0348074816
Fiscaalnummer: 86047007

Of vul het contact
formulier in

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.